- Despre Noi
- Elevi
- Profesori
- Examene
- Performanţe şcolare
- Anunțuri
- Înscriere
- Proiecte
- Informaţii de ordin public
- Contact
Începând cu 1 septembrie 2020, timp de 3 ani, Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu-Vâlcea, derulează Proiectul de parteneriat strategic ERASMUS+ în domeniul scolar – „KINDNESS AGAINST CYBER-BULLYING ”împreună cu urmatoarele scoli:
1. Istituto Comprensivo G.D’Antona, Italia
2. Raseiniu r. Girkalnio pagrindine mokykla, Lituania
3. Szkoła Podstawowa nr 1 im. Świętego Józefa w Kaszowie”, Polonia
4. HALIL TÜRKKAN ORTAOKULU, Turcia
Proiectul „KINDNESS AGAINST CYBER-BULLYING” se adresează elevilor (în special cei cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani) din cele 5 școlile gimnaziale și părinților acestora, . Vor exista 5 schimburi de elevi pe termen scurt (Italia, România Lituania, Polonia și Turcia) planificate, iar numărul total de participanți care vor lua parte la mobilități este de 20 de elevi (câte 5 elevi/mobilitate ) însoțiți de câte doi profesori în fiecare deplasare.
Pentru cele cinci școli din acest parteneriat, scopul acestui proiect este de a construi contextul formal în care școlile vor coopera pentru a dezvolta un program pe termen lung, abordând astfel problema cyberbullyingului. Această problemă s-a răspândit în mod îngrijorător în rândul elevilor. Scopul nostru este de a avea un impact ridicat nu numai asupra elevilor și a părinților acestora, dar și asupra profesorilor. De asemenea, dorim să evidențiem pericolele bullying-ului.
Pentru a ne atinge obiectivele, vom organiza cinci mobilități pe diferite subiecte:
C1 – Cyberbullying prezent în școlile din Europa – Studii de caz, situația actuală, statistici în școlile implicate. (Italia – noiembrie 2021)
C2 – În ce mod îmi timpul online? – Schimb experiență pentru folosirea internetului și a telefoanelor mobile. (Romania – aprilie 2022)
C3 – Cum pot identifica dacă sunt agresat cibernetic? – Cyberbullying și identificarea manifestărilor. (Lituania, octombrie 2022)
C4 – Care sunt consecințele cyberbullying-ului atât asupra victimei, cât și asupra agresorului? – consecințe la nivel psihologic, standarde legale și etice adresate activităților online. (Polonia, martie 2023)
C5 – Ce ar trebui să fac când sunt agresat? – Raportarea incidentelor online și a agresiunii cibernetice. (Turcia – mai 2023)
Proiectul se va desfășura în limba engleză.
Perioadele de mobilitate (deplasări în țarile partenere în proiect) pot suferi modificări în funcție de evoluția pandemică.
Ne dorim ca elevii noștri să aibă parte de ghidarea necesară pentru a avea succes mai departe în viață. Scopul nostru este acela de a pune baza societății de mâine, de ajuta copii să-și atingă potențialul, iar ei la rândul lor de a fi fericiți cu noțiunile acumulate și să își contureze un viitor cât mai luminos.
Creat cu pasiune de 1seo.ro