take-ionescu-scris-1

Informații generale

PROIECT ERASMUS “KINDNESS AGAINST CYBER -BULLYING”

 Nr. de referință 2020-1-IT02-KA229-079464_3

      Începând cu 1 septembrie 2020, timp de 3 ani,  Şcoala Gimnazială „Take Ionescu” din Râmnicu-Vâlcea,  derulează Proiectul de parteneriat strategic ERASMUS+  în domeniul scolar – „KINDNESS AGAINST CYBER-BULLYING împreună cu urmatoarele scoli:

    1.   Istituto Comprensivo G.D’Antona, Italia
    2.   Raseiniu r. Girkalnio pagrindine mokykla, Lituania
    3.   Szkoła Podstawowa nr 1 im. Świętego Józefa w Kaszowie”, Polonia
    4.   HALIL TÜRKKAN ORTAOKULU, Turcia

    Proiectul  „KINDNESS AGAINST CYBER-BULLYING”  se  adresează  elevilor (în special cei cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani)  din cele 5 școlile gimnaziale și părinților acestora, . Vor exista 5 schimburi de elevi pe termen scurt (Italia, România Lituania, Polonia și Turcia) planificate, iar numărul total de participanți care vor lua parte la mobilități este de 20 de elevi (câte 5 elevi/mobilitate ) însoțiți de câte doi profesori în fiecare deplasare.

       Pentru cele cinci școli din acest parteneriat, scopul acestui proiect este de a construi contextul formal în care școlile vor coopera pentru a dezvolta un program pe termen lung, abordând astfel problema cyberbullyingului. Această problemă s-a răspândit în mod îngrijorător în rândul elevilor. Scopul nostru este de a avea un impact ridicat nu numai asupra elevilor și a părinților acestora,  dar și asupra profesorilor. De asemenea, dorim să evidențiem pericolele  bullying-ului.

Obiectivele proiectului:
  • Reducerea fenomenului de cyberbullying  în cei trei ani de proiect;
  • Creșterea gradului de conștientizare a grupului nostru țintă;
  • Îmbunătățirea capacității părinților de a supraveghea activitatea online a copiilor, prin intermediul un ghid pentru părinți și organizând ateliere de lucru;
  • Construirea unei platforme online în care ar trebui raportate incidentele cauzate de cyberbullying, o platformă pe care școlile implicate o va folosi imediat după încheierea proiectului ;
  • Creșterea gradului de conștientizare a elevilor noștri cu privire la interculturalitate și îmbunătățirea abilităților lor de comunicare;
  • Stimularea creativității elevilor, precum și dezvoltarea gândirii critice;

Pentru a ne atinge obiectivele, vom organiza cinci mobilități pe diferite subiecte:

  C1 – Cyberbullying prezent în școlile din Europa – Studii de caz, situația actuală, statistici în școlile implicate. (Italia – noiembrie 2021)
  C2 – În ce mod îmi timpul online? – Schimb experiență  pentru folosirea internetului și a telefoanelor mobile. (Romania – aprilie 2022)
  
C3 – Cum pot identifica dacă sunt agresat cibernetic? – Cyberbullying și  identificarea manifestărilor. (Lituania, octombrie 2022)
 
C4 – Care sunt consecințele cyberbullying-ului atât asupra victimei, cât și asupra agresorului? – consecințe la nivel psihologic, standarde legale și etice adresate activităților online. (Polonia, martie 2023)
  C5 – Ce ar trebui să fac când sunt agresat? – Raportarea incidentelor online și a agresiunii cibernetice. (Turcia – mai 2023)

Proiectul se va desfășura în limba engleză.

Perioadele de mobilitate (deplasări în țarile partenere în proiect) pot suferi modificări în funcție de evoluția pandemică.

Sari la conținut