take-ionescu-scris-1

Mobilitate Italia 22-26 noiembrie

“Kindness against cyber-bullying” Italia, 22-26 noiembrie - 2021

În perioada 22 – 26 noiembrie 2021, s-a desfășurat în Aquaro, Italia, primul schimb de elevi între școlile partenere din proiect. Școala Gimnazială “Take Ionescu” a fost reprezentată de 5 elevi din clasa a VIII-a: Ilie Teodora, Popa Sânziana, Drăguși Iarina, Miron Melisa și Crivăț Iasmina, însoțiți de 3 profesori: Muller Alina, profesor învățământ primar, Sacerdoțeanu Marina, profesor de Limba engleză și de către Văduva Cătălin, profesor de Educație socială. 

  La începutul săptămânii, elevii şi profesorii parteneri în proiect (22 de participanţi din ţările invitate şi 9 ai ţării gazdă) au participat la ceremonia de deschidere ce a avut loc în școala din localitatea Dinami (una din cele 6 școli ce fac parte din grupul Istituto Comprensivo G. D’Antona), ulterior prezentându-se obiectivele și programul săptămânii. În aceeași zi, elevii au putut vizita orașul Pizzo, însoțiți de către cadrele didactice și de un  ghid.

  Programul celei de-a doua zile a cuprins activități în care elevii au prezentat statistici despre fenomenul cyberbullying din fiecare școală parteneră, au comparat rezultatele chestionarului aplicat în școli și au putut interacționa în cadrul unui workshop .

   Următoarea zi, elevii au putut vizita o altă școală membră a grupului Istituto Comprensivo G.D’Antona, aflată în localitatea Aquaro. Aici, elevii au luat parte la un atelier în cadrul căruia au dezbătut probleme legate de modul cum pot reacționa atunci când colegii lor sunt ținta cyberbullying-ului, expunând care sunt soluțiile legale ce se pot aplica.

   A patra zi a fost rezervată unui workshop artistic, în cadrul căruia, lucrând în echipe mixte, elevii au realizat postere pentru a transmite un mesaj de sensibilizare cu privire la fenomenul cyberbullying.

   În finalul săptămânii, grupul a putut vizita încă două școli, aflate în localitățile Dasa și Arena, unde a putut interacționa și face schimb de idei și experiențe cu elevii acestor instituții, legate de obiectivele proiectului. 

Experiențe interculturale
   Pe toată durata săptămânii petrecute în Italia, elevii au putut vizita diferite obiective turistice (muzee, palate, catedrale, centre istorice), însoțiți de ghizi, în localitățile Pizzo, Tropea, Vibo Valentia, Reggio Calabria, acumulând noi experiențe culturale. 

Articole în presa locală

Sari la conținut