- Despre Noi
- Elevi
- Profesori
- Examene
- Performanţe şcolare
- Anunțuri
- Înscriere
- Proiecte
- Informaţii de ordin public
- Contact
În perioada 4-8 aprilie 2022, s-a desfașurat la Rm.Vâlcea cel de-al doilea schimb de elevi în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ „Kindness against Cyber-bullying”. Au participat 21 de elevi și zece cadre didactice din țările partenere. Cele 5 scoli implicate in proiect sunt:
Programul a inceput luni, 4 aprilie, cu vizita oficială la Primăria Municipiului Rm.Vâlcea și a continuat cu un tur al orașului Rm.Vâlcea. Apoi, a urmat un program artistic în cadrul ceremoniei de deschidere festivă, manifestare găzduită de Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul”. În cea de-a doua parte a zilei, cei 32 de elevi au participat la un workshop interactiv intitulat “Team building activities”, scopul fiind de a lucra în echipă, de a comunica pentru a se cunoaște foarte bine, precum și de a stimula motivația participanților să se implice în activitățile ulterioare ale proiectului.
Ziua de marți, 5 aprilie, a început cu prezentarea materialelor realizate de echipele din fiecare țară. Abordarea teoretică denumită ”Digital Guidelines”, a vizat tipurile de cyberbullying, cauzele și efectele fenomenului de agresiune în sfera digitală, precum și sfaturi și sugestii pentru combaterea acestui fenomen. A urmat un workshop interactiv ”Think before you click!”, coordonat de prof. de limba engleză, Marina Sacerdoțeanu și prof. de educație socială, Cătălin Văduva.
Miercuri, 6 aprilie, delegațiile din cele 4 țări au vizitat Școala Gimnazială „Take Ionescu” și au discutat cu elevi și cadre didactice din învățământul primar și gimnazial. Elevii au lucrat din nou în echipe mixte în cadrul activității “Art Workshop for Students”, o activitate foarte relaxantă și plăcută în care s-au valorificat abilitățile artistice și s-au personalizat rame foto. De asemenea, profesorii străini au asistat la o oră interactivă de limba engleză la clasa a VIII-a D. În cea de-a doua parte a zilei de miercuri, participanții au avut un alt workshop interactiv cu titlul “ Explore your Creativity”.
Joi, 7 aprilie, s-a desfășurat workshopul interactiv “How do parents track the online activities of the children?”, activitate coordonată de Simona Popa, psiholog educațional, psihoterapeut și autor de manuale de consiliere și dezvoltare personală. Elevii au lucrat din nou în echipe mixte și au transpus în scenă emoții legate de trăiri subconștiente, conștiința colectivă și psihanaliza legăturii de grup și de familie. Cea de-a doua activitate a zilei de joi a fost dedicată zilei mondiale a sănatății,7 aprilie, și s-a intitulat “Digital Detox”. Elevii și profesorii au participat la un workshop interactiv Zumba, coordonat de instructor Zumba Marina Sacerdoțeanu.
Vineri, 8 aprilie, elevii și profesorii au mers în excursie la Sibiu, unde au vizitat Muzeul Astra și centrul vechi al orașului. Proiectul s-a incheiat cu o festivitate de inmanare a certificatelor ce atesta ca toate obiectivele vizate pentru această mobilitate au fost atinse, profesorii și elevii oferind feedback-uri foarte bune în urma evaluării celei de-a doua întâlniri de proiect, desfășurate la Rm.Vâlcea, în perioada 4-8 aprilie 2022.
Ne dorim ca elevii noștri să aibă parte de ghidarea necesară pentru a avea succes mai departe în viață. Scopul nostru este acela de a pune baza societății de mâine, de ajuta copii să-și atingă potențialul, iar ei la rândul lor de a fi fericiți cu noțiunile acumulate și să își contureze un viitor cât mai luminos.
Creat cu pasiune de 1seo.ro