take-ionescu-scris-1

Mobilitate Turcia, 8-12 mai 2023

„Kindness against Cyber-bullying”- MOBILITATE TURCIA, ISTANBUL, 8-12 MAI 2023

       În perioada 8-12 mai 2023, 5 elevi și 2 cadre didactice ale Școlii Gimnaziale “Take Ionescu” din  Râmnicu Vâlcea au participat în Turcia la cea de-a cincea mobilitate transnațională din cadrul proiectului internațional Erasmus+ ”Kindness against Cyberbullying”, număr de referință 2020-1-IT02-KA229-079464_3. Aceasta s-a desfășurat la școala “ HALIL TÜRKKA ORTAOKULU” din Istanbul.

Echipa de proiect a fost reprezentată de 5 eleve de clasa a VII-a ale școlii noastre: Cojocaru Cristiana, Filigean Ariana, Mihai Maria, Uță Tania și Zamfir Iasmina. Elevele au fost  coordonate de doamna profesor de limba engleză, Marina Sacerdoțeanu și de domnul profesor de educație socială, Cătălin Văduva.

     Tema mobilității din Turcia a fost legată de raportarea incidentelor online și a agresiunii cibernetice, iar activitățile desfășurate pe parcursul celor 5 zile au vizat atingerea obiectivelor generale și specifice ale proiectului. Alături de echipa României au participat la activitățile proiectului elevi din țara gazdă și din Polonia, Italia, Lituania. „Ce ar trebui să fac când sunt agresat online?” a fost întrebarea care a făcut subiectul discuțiilor și al activităților desfășurate. S-a lucrat in echipe mixte, activitățile fiind targetate pe identificarea soluțiilor la această întrebare, pe modalități de raportare a incidentelor online și a agresiunii cibernetice.

      Elevii din cele 5 țări au interacționat în echipe, au comunicat în limba engleză, fiind coordonați de profesori din echipa Turciei.Astfel, s-a vizat atât identificarea diverselor tipuri de agresiune online, cât și găsirea celor mai bune soluții pentru raportarea acestora. De asemenea, s-a vizat îmbunătățirea abilităților de a interacționa pozitiv cu elevi din celelalte țări partenere, toți elevii din proiect dovedind capacitatea de adaptare la diversitatea socială, etnică, lingvistică și culturală.

      Mobilitatea din Turcia a inclus următoarele obiective turistice din Istanbul: Palatul Topkapı, Hagia Sophia, Miniatürk, Basilica Cisterna. Prin dimensiunea internațională, acest proiect aduce beneficii atât elevilor, cât și cadrelor didactice participante, pentru că pot să experimenteze oportunitatea de a valorifica posibilitățile de învățare, dar și cele care vizează dezvoltarea personală. Suntem mândri că școala noastră se bucură de experiența Erasmus+, participarea la un astfel de proiect având  ca scop sprijinirea fiecărui elev care își dorește să se adapteze la situații noi, asigurând astfel dezvoltarea abilităților socio-emoționale. Participarea la programul Erasmus+ oferă de fiecare dată o experiență multiculturală deosebită, stimulează dorința cadrelor didactice participante de a inova abordarea didactică și consolidează dezvoltarea instituțională a școlii noastre.

  1. Prof. Marina Sacerdoțeanu
  2. Prof. Cătălin Văduva
Sari la conținut