take-ionescu-scris-1

Joi, 3 noiembrie 2022, a avut loc prima întâlnire în cadrul proiectului „Devoratorii de cărți”.

Proiectul vizează dezvoltarea dorinţei tinerilor de a citi cât mai multe cărți, aflând lucruri nebănuite, lucruri pe care ar vrea să le trăiască, întâmplări și locuri pe care ar vrea să le cunoască, dar şi dezvoltarea aptitudinii de a comunica într-o formă literară tot ceea ce au aflat.

Astfel adolescentul devine mai ambițios, dorind să reușească în viață, să învețe să privească lucrurile din mai multe unghiuri și să transpună în viaţă imaginarul din cărţi şi să devină astfel mult mai deschis faţă de semenii săi. Ne dorim ca prin derularea acestui proiect tinerii să fie mult mai apropiaţi de bibliotecă şi să valorifice multitudinea de comori pe care o deține aceasta.

Pasiunea pentru citit, formată încă din anii copilăriei sau ai adolescenţei se va transformă într-un obicei sănătos toată viaţa. Au participat elevii de la Școala Gimnazială ”Take Ionescu”, Râmnicu Vâlcea coordonați de prof. Soare Florina.

Cartea citită a fost „Povestea norocoasei Ruth” de Ruth Behar. Ruth face parte dintr-o familie de imigranți din Cuba, ajunși în America, țara tuturor posibilităților. Deși viața aici e destul de complicată, iar familia nu are parte de același tratament ca în țara natală, tatăl este hotărât să facă lucrurile mai bune pentru toți. Ea învață cu greu limba engleză, încearcă să se integreze și să ajungă în clasa copiilor inteligenți. Aceeași poveste e și în cartier, unde face tot posibilul să își facă prieteni noi.

https://www.bjai.ro/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut